Sortiment

Sýry

 

 

Alpský horský

Alpský horský sýr je vyroben z nejkvalitnějšího kravského mléka. Sýr se původně vyráběl v Alpách. Vyznačuje se jemnou ale zároveň výraznou chutí.

Tento sýr se dá výborně nahradit Parmazánem. Hodí se na těstoviny, zapečená jídla nebo do omáček.  Můžete si ho ale nakrájet jen tak k vínu.

K Alpskému horskému sýru se hodí výrazné bílé víno, například Rulandské šedé.

Brockelaer

Brockelear je sýr přestárlý, zrající tři roky v ideálních podmínkách. V době zrání se ze sýru odpaří voda a vznikají v sýru malé krystalky soli.Brockelear je nejlepší nakrájený na kostičky s červeným hutným vínem. Hodí se i při vaření, třeba na těstoviny nebo do salátů.

Gooische picante

Jedná se o velmi elegantní a výjimečně chutný sýr, který zraje jeden rok. Díky tomu je sametově hladký a obsahuje jemné krystalky soli.

Gooische Pikant je sýr s jemnou oříškovou chutí.

 

Tento sýr je nejlepší nakrájený na kostičky k vínu.

Gooische Pikant se hodí hlavně k šumivým vínům.

 

Gouda medvědí česnek

Medvědí česnek s lahodnou Goudou tvoří velice chutný pár. Jemně voní česnekem, zároveň nechybí lahodná a jemná chuť sýru.
Goudu s medvědím česnekem si dejte k lehkému mladému bílému vínu.

Gouda mladá

Je velmi jemná až lehce oříšková. Má tuhé, světle žluté sýrové těsto, které je poseté malými a nepravidelnými nebo několika většími dírkami. V oblibě ji mají děti po její lehce nasládlou, lahodnou chuť.
Dobře se krájí na tenké plátky. Můžete ji zapéct třeba na sendvičích, bramborách nebo hamburgrech. Je výborná jen tak nakrájená k vínu. Mladá Gouda skvěle chutná s mladým jemným bílým vínem.

Gouda s rukolou

Chuť je příjemně bylinková s velmi zajímavou dochutí. Gouda je lahodná a smetanová. Gouda s rukolou nesmí chybět na žádné sýrové míse.K této Goudě si dejte bílé víno, nejlépe mladé.

Gouda stará

Během zrání kůra Goudy sílí, těsto tmavne a hlavně na okrajích tvrdne. Její chuť se tím mění v mnohem výraznější a plnější.

Stará Gouda je vynikající jen tak nakrájená k vínu. Skvěle také chutná nastrouhaná v polévce, třeba sýrové. Výborná je i na topinkách.

Platí pravidlo, čím je sýr starší, tím se hodí k výraznějšímu vínu. Stará Gouda si dobře rozumí s červenými víny.

Gouda uleželá

Uleželá gouda je velmi jemná, ale už začíná mít nádech vyzrálejšího sýru. Tento sýr si můžete dát s chlebem nebo třeba s nakládanou zeleninou.
Doporučujeme Goudu uleželou spíše k plnějšímu výraznému vínu. Velmi dobře chutná ale i s růžovými víny.

Kozí mladý

Mladý kozí sýr je jemný a čerstvý. Je lahodný a proto ho mají v oblibě i děti. Má jemnou, krémově smetanovou chuť s lehkým nádechem kozinky. Mladé sýry se dají zapéct na sendviče, brambory či hamburgery. K bílému mladému sýru doporučujeme také mladé víno s příjemnou kyselinkou.

Kozí uleželý

Má výraznější chuť, stále je ale jemný, s krémově smetanovou chutí s mírným nádechem kozinky.
Dá se zapéct na sendviče, brambory či hamburgery.
I ke Kozímu uleželému sýru doporučujeme bílé víno.

Maasdam

Má lehkou, nasládlou a ovocnou chuť, která se mění až v oříškovou. Je to mladý a velmi jemný sýr. Maasdam se vyrábí ve tvaru velkých bochníků. Jeho těsto je světle žluté, poseté pravidelnými oky. V oblibě ho mají i děti pro svou jemnou a nasládlou chuť.
Maasdam je výborný s hroznovým vínem nebo třeba s nakládaným ovocem. Dobře se rozpouští v omáčkách a fondue. Můžete ho použít také třeba do slaných koláčů. Dobře se hodí k lehkým bílým vínům.

Old Rotterdam

V Holandsku ho vyrábí od patnáctého století a dodržují stejné postupy výroby. Old Rotterdam zraje nejméně deset měsíců za optimálních teplotních a vlhkostních podmínek. Sýr je nejlepší tehdy, když se v něm začnou tvořit malé bílé krystalky soli. Podle nich se pozná, že je sýr zralý. Jeho chuť je jemně pikantní, ale taky krémově jemná.

Tento sýr se hodí pro víno růžové i bílé. Chutnat Vám bude i v různých sýrových omáčkách, na toustech nebo jednohubkách.

Oude mieije

Původ tohoto sýru pramení ze staré vesničky Oude Meije, podle které nese jméno. Jedná se o přestárlý sýr.
Tento sýr se hodí nakrájený k vínu nebo do sýrové mísy.
Chutnat Vám bude s červeným vínem.

Pesto rosso

Sýr obsahuje lahodná červená rajčata a čerstvé italské bylinky – oregano a česnek. Pyšní se jasně červenou barvou a skvěle chutná. Do této Goudy se přidávají především sušená rajčata, také piniové oříšky a olivový olej.
Gouda Pesto rosso je výborná  na těstoviny a různé úpravy rýže. Díky krásné barvě a příjemné chuti ji milují děti.
Ačkoliv je sýr červený, doporučujeme suché bílé víno.

Pesto verde

Gouda zelené pesto je vyrobena z nejlepšího kravského mléka, zraje několik týdnů, dokud nedosáhne své přírodní chuti a vůně. Tento sýr obsahuje olivový olej, česnek, piniové oříšky a čerstvou bazalku. 
Dobře bude chutnat třeba v sendvičích. Hodí se nastrouhaná na těstoviny nebo na různé úpravy rýže.
K svěžímu sýru se hodí i svěží, bílé víno.

Sedurre

Tato gouda je ochucená o kousky černého lanýže. Chuť tohoto sýru je opravdu výrazná po lanýžích a je jemně slaná. Je hladký a sametový, výborně bude chutnat v sendviči se zeleninovým salátem. Hodí se k ní mladé červené víno.

 

Čerstvé sýry

Blue

Brie

Comte

Danablue

Gorgonzova

Gouda cibule a česnek

Gouda ovčí

Gouda s česnekem

Gouda s korandrem

 Další sortiment

 

 Italské těstoviny

 

 Olivy
 Sušená rajčata
 Paštiky
 Koření od Petra Stupky
 Křepelčí vejce
 Italské těstoviny
 Italské těstoviny